SC Freiburg

SC Freiburg

Till Bundesliga startsida
SC Freiburg spelar i Bundesliga sedan säsongen 2009/2010. Under årens lopp har man fått fram landslagsspelare som Jörg Heinrich och Sebastian Kehl. Laget grundades 1912 och år 1978 debuterade man i Bundesliga2 och 1993 i Bundesliga. 1995 var ett av de starkaste åren då man skrällde med en tredjeplats i Bundesliga.
Smeknamn: Breisgau-Brasilianer
Manager: Christian Streich
Hemmaarena: Mage Solar Stadion
Spelschema: SC Freiburgs spelschema i Bundesliga

Spela på SC Freiburg hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i SC Freiburg:
Amir Abrashi

26-åringen Amir Abrashi värvades till Tyskland och Freiburg just som det stod klart att klubben åkt ut Bundesliga sommaren 2015. Den forne talangen hade fem säsonger bakom sig i schweiziska Super League och har spelat för alla schweiziska landslag på vägen till a-landslaget, när han byte land och liga. Den defensive mittfältaren Amir Abrashi tog en plats direkt i Freiburg och var en starkt bidragande orsak till att Freiburg tog sig upp i Bundesliga direkt. Abrashi har kontrakt med Freiburg till 2018.

Nils Petersen
Nils Petersen slog igenom med dunder och brak som 22-åring 2010. Han smällde in 25 mål på 33 matcher för Energie Cottbus i Bundesliga 2 och vann skytteligan i serien överlägset. Det fick storklubben Bayern Munchen att agera snabbt och skriva ett 3årskontrakt med tysken. I Petersens första match med Bayern, en träningsmatch, gjorde han hat-trick. Men askungesagan tog slut snabbt och Nils Petersen gjorde bara två matcher från start på Allianz Arena. Efter 2,5 år i Werder Bremen kom han till nuvarande klubben Freiburg på lån. Han gjorde 9 mål på 12 matcher, men Freiburg åkte ur. Ifjol vann man Bundesliga 2, och Nils Petersen gjorde för andra gången över 20 mål i serien. Nu väntar åter spel i Bundesliga för 28-åringen som har kontrakt med SC Freiburg till 2019.

Mats Möller Daehli
Stortalangen Mats Möller Daehli har blivit 21 år gammal och hoppas på sitt stora genombrott i seniorfotbollen. Daehli blev tidigt upptäckt av Manchester United och han lämnade Norge för Premier Leagueklubben som 15-åring. Daehli har figurerat i alla norska u-landslag och debuterade i a-landslaget som 18-åring 2013. Då spelade han för Molde, som tränades av gamle Manchester Unitedspelaren Ole Gunnar Solskjaer. När Solskjaer sedan tog över Cardiff City plockade han med sig Mats Möller Daehli dit, i konkurrens med bland andra Manchester United. Sedan jul 2014 tillhör den offensive mittfältaren SC Freiburg i tyska Bundesliga. I sin unga karriär har Daehli spelat i Premier League, Championship, Bundesliga och Bundesliga 2. Har kontrakt med Freiburg till 2018.

Spela på SC Freiburg