SC Freiburg

Till Bundesliga startsida.

SC Freiburg spelar i Bundesliga sedan säsongen 2009/10. Under årens lopp har man fått fram landslagsspelare som Jörg Heinrich och Sebastian Kehl. Laget grundades 1912 och år 1978 debuterade man i Zweite Bundesliga, för att 15 år senare göra sin första säsong i Bundesliga. 1995 kom lagets bästa placering i Bundesliga så här långt, en tredjeplats.

Smeknamn: Breisgau-Brasilianer
Manager: Christian Streich
Hemmaarena: Schwarzwald-Stadion

Spela på SC Freiburg hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i SC Freiburg:

Amir Abrashi
27-åringen Amir Abrashi värvades till Tyskland och Freiburg just som det stod klart att klubben åkt ur Bundesliga sommaren 2015. Den forne talangen hade fem säsonger bakom sig i schweiziska Super League och har spelat för alla schweiziska landslag på vägen till A-landslaget, när han bytte land och liga. Den defensive mittfältaren Amir Abrashi tog en plats direkt i Freiburg och var en starkt bidragande orsak till att Freiburg tog sig upp i Bundesliga direkt. Har kontrakt med Freiburg fram till 2020.

Nils Petersen
Nils Petersen slog igenom med dunder och brak som 22-åring 2010. Han smällde in 25 mål på 33 matcher för Energie Cottbus i Bundesliga 2 och vann skytteligan i serien överlägset. Det fick storklubben Bayern Munchen att agera snabbt och skriva ett 3-årskontrakt med tysken. I Petersens första match med Bayern, en träningsmatch, gjorde han hattrick. Men askungesagan tog slut snabbt och Nils Petersen gjorde bara två matcher från start på Allianz Arena. Efter 2,5 år i Werder Bremen kom han till nuvarande klubben Freiburg på lån. Han gjorde 9 mål på 12 matcher, men Freiburg åkte ur. 2015/16 vann Freiburg Bundesliga 2, och Nils Petersen gjorde för andra gången över 20 mål i serien. I fjol blev det 26 matcher och 8 mål i Bundesliga för Petersen. 28-åringen har även ett OS-silver med Tyskland från 2016 på meritlistan.

Marc-Oliver Kempf
22-åringen har spelat i alla tyska ungdomslandslag från U16 upp till U21 och setts som ett av de stora tyska mittbackslöftena. Var ordinarie i sommarens U21-EM där Tyskland gick hela vägen och tog guld. Sju matcher och ett mål blev facit för Kempf i turneringen. Köptes sommaren 2014 av Freiburg från Eintracht Frankfurt för 800 000 euro. Har gjort 56 matcher och 7 mål för klubbens A-lag sedan dess.

Spela på SC Freiburg.