Leipzig

Leipzig

Till Bundesliga startsida
RB Leipzig grundades 2009 sedan ägaren för Red Bull Salzburg, Dietrick Mateschitz, köpt licensen från klubben SSV Markranstädt i femtedivisionen. När Dietrick köpte klubben sa han att man skulle avancera till Bundesliga inom fem år. Under klubbens fem första säsonger lyckades laget att flytta upp tre divisioner. Säsongen 2016/2017 lyckades man med sitt stora mål och nådde Bundesliga.
Smeknamn: Die Roten Bullen
Manager: Achim Beierlorzer
Hemmaarena: Red Bull Arena, Leipzig
Spelschema: Leipzigs spelschema i Bundesliga

Spela på Leipzig hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Leipzig:
Emil Forsberg

Sundsvallssonen Emil Forsberg har nu slagit igenom på landslagsnivå, något som pappa Leif Forsberg och farfar Lennart Forsberg aldrig lyckades med. Den offensive vänstermittfältaren debuterade för GIF Sundsvall som 17-åring 2009 och gjorde 4 säsonger med moderklubben. Inför säsongen 2013 värvades mini-foppa av mesta mästarna Malmö FF. Två år med MFF gav två SM-guld och Emil Forsberg blev 2014 utsedd till årets mittfältare i Allsvenskan. I januari 2015 blev Forsberg klar för RB Leipzig i Bundesliga 2. Leipzig som startades av Red Bull 2009. Under Emils Forsberg två säsonger på Red Bull Arena har man gått ifrån att vara ett lag strax under toppen i Bundesliga 2, till att bli klara för spel i Bundesliga. Forsberg har jagats av klubbar som Liverpool, Inter, Valencia och Lyon, men förlängde i början av 2016 sitt kontakt med Leipzig till 2021.

Rani Khedira
Tysk-tunisiern Rani Khedira är bror till Juventusspelare Sami Khedira. 22-åringen Rani är sju år yngre än sin betydligt mer meriterade bror. Båda är dock mittfältare. Rani Khedira har spelat landskamper för Tyskland sedan han var 15 år gammal men har inte fått göra några seniorlandskamper. Khedira har inte heller lyckats ta en ordinarie plats som senior. Han fick sitta på bänken ett par matcher som 20-åring i Stuttgart och säsongen efter blev det några matcher i Bundesliga för Khedira. Sommaren 2014 skrev Rani Khedira på ett 3årskontrakt med RB Leipzig, där han kanske är på väg att etablera sig. Men Khediras kontrakt med Leipzig går ut nästa sommar.

Timo Werner
Supertalangen Timo Werner ska försöka leva upp till prislappen om 10 miljoner euro som RB Leipzig lade upp för anfallaren i somras. Det är Leipzigs dyraste värvning nånsin i klubbens sju år korta historia. Som 16-åring gjorde Werner 24 mål på 23 matcher för Stuttgarts U19-lag. Han gjorde 16 mål på 18 landskamper i Tysklands U17-landslag och är sedan förra året bofast i det tyska U21-landslaget. Timo Werner har vunnit Fritz Walter Medal, pris till årets ungdomsspelare i Tyskland i olika åldersklasser. Andra som vunnit är Toni Kroos, Benedikt Höwedes, Mario Götze, Julian Draxler och Emre Can. Timo Werner har kontrakt med Leipzig till 2020.

Spela på Leipzig