Herta Berlin

Herta Berlin

Till Bundesliga startsida
Hertha Berlin grundades 1892 och är på senare år den mest framgångsrika klubben i Berlin, även historiskt har laget varit ett av de starkare från huvudstaden. Klubben har fyra titlar på kontot, då de är ligacupmästare två gånger samt tyska mästare två gånger.
Smeknamn: Die Alte Dame
Manager: Pal Dardai
Hemmaarena: Olympiastadion
Spelschema: Herta Berlins spelschema i Bundesliga

Spela på Herta Berlin hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Herta Berlin:
Vedad Ibsevic

Hertha Berlins kapten Vedad Ibsevic är också lagets äldste spelare. 32-åringen gör sin andra säsong i huvudstadsklubben där anfallaren gjorde 10 mål ifjol, näst bäst i laget efter ivorianen Salomon Kalou. Bosniern Ibsevic har elva säsonger bakom sig i Bundesliga, men har också hunnit med spel i MLS (Chicago Fire) och Ligue 1 (PSG). I landslaget bildar Ibsevic anfallspar med kaptenen Edin Dzeko. Bosnien/Hercegovinas landslag har bara funnits sedan 1995 och Ibsevic är fyra på listan över flest landskamper. När Bosnien och Hercegovina för första gången tog sig till ett stort mästerskap (VM i Brasilien 2014), gjorde Ibsevic landets första mål i en VM-turnering någonsin. Ibsevic har kontrakt med Hertha Berlin till sommaren 2017.

Allan Rodrigues de Souza
19-åringen Allan Rodrigues de Souza, eller bara Allan, köptes av Liverpool i Premier League för den ganska blygsamma summan av en halv miljon pund, förra sommaren. Men ännu har han inte fått något arbetstillstånd i England, varför brassen lånats ut. Mittfältaren från Porto Alegre kom fram via Internacionals ungdomsverksamhet, men spelade inga matcher för a-laget. När Allan kom till England flyttade han direkt till finska SJK och vann ligan där. Under våren 2016 blev det spel i Belgien och Sint-Truiden för brassen. Sedan i somras är Allan på säsongslångt lån hos Hertha Berlin. Han har gjort en U20-landskamp för Brasilien.

Ondrej Duda
Den slovakiske mittfältaren Ondrej Duda gjorde sina första seniormatcher som 17-åring i den inhemska ligan och MFK Kosice 2012. När hans kontrakt skulle gå ut med moderklubben valde Duda, kanske oväntat, att flytta till Polen och Legia Warzawa. Hans två säsonger i den polska huvudstaden blev framgångsrika. Legia vann dubbeln Dudas båda år i klubben. Dudinho köptes i somras loss av Hertha Berlin i Bundesliga för runt 5 miljoner Euro, och skrev på ett 5-årskontrakt. Debuterade som 19-åring för Slovakien i landslaget 2014, när han bytte av Serie A-proffset Marek Hamsik. Har varit ordinarie i landslaget sedan dess.

Salomon Kalou
Ivorianen Salomon Kalou har hunnit fylla 31 år och har haft en framgångsrik karriär. Han kom till Europa som 18-åring 2003, men valde spel i Eredivise och Feyenoord framför att spela med sin bror, Bonaventure, i Auxerre under tränare Guy Roux. Sin första hela säsong på De Kuip gjorde han 20 mål och utsågs till årets talang (Johan Cruyff Award). Kalou var blott den andra utländske spelaren att vinna priset, som också vunnits av spelare som Dennis Bergkamp, Clarence Seedorf, Robin van Persie och Arjen Robben. Kalou köptes av Chelsea 2006 och vann Premier League, FA-cupen, Ligacupen och Community Shield med Londonklubben. Efter det gjorde anfallaren två säsonger i Ligue 1 och Lille innan han köptes till Bundesliga och Hertha Berlin sommaren 2014. Har kontrakt med huvudstadsklubben till nästa sommar.

Spela på Herta Berlin