Hamburg (spelar inte i Bundesliga säsongen 2018/2019)

Till Bundesliga startsida.
Hamburger SV grundades 1887 och har blivit tyska mästare sex gånger, senast 1983. Klubben är historisk då man som enda lag spelat samtliga säsonger i Bundesliga sedan starten 1963. Laget har dock klarat sig med minsta möjliga marginal mängder av de senaste säsongerna. Sin storhetstid hade Hamburg på 70-80 talet då ligasegrar och Europaframgångar radades upp. 1983 vann man även dåvarande Champions League.
Smeknamn: HSV, Rothosen (Rödbyxorna)
Manager: Christian Titz
Hemmaarena: Volkspark Arena

Spela på Hamburger SV hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Hamburger SV:

Albin Ekdal
Den svenske landslagsmittfältaren Albin Ekdal gör sin tredje säsong i Bundesliga och Hamburger SV. En Ekdal  i matchform är en man för startelvan i båda klubb- och landslag, men stockholmaren har lidit av stora skadebekymmer de senaste säsongerna. Det blev drygt 1200 minuter i Bundesliga i fjol med ett mål som resultat. 28-årige Ekdal kom fram genom talangfabriken Brommapojkarna där han också gjorde matcher i Allsvenskan. Redan under gymnasietiden drog klubbar som Chelsea i Premier League och Inter i Serie A i talangen. Det blev till slut den gamla damen Juventus som vann dragkampen om Ekdal år 2008. Efter en säsong med Juve blev det Siena på lån innan Bologna köpte loss halva Ekdal. Efter en säsong på Renato Dall´Ara flyttade Albin Ekdal till Cagliari. 28-åringen gjorde fyra säsonger på Sardinien innan Hamburg betalade 4,5 miljoner euro för att flytta till Bundesliga.

Lewis Holtby
26-årige Holtby, vars pappa är från England, har valt att spela för födelselandet Tyskland och gjort A-landskamper där. . Testades dock i Tottenham 2013-2015, men lyckades inte fullt ut. Blev utlånad till Fulham en säsong och sedan till Hamburg. Hamburg köpte sedan ut mittfältaren för en permanent flytt och betalade 4,6 miljoner pund 2015. Holtby har haft en ordinarie tröja i Hamburgs startelva sedan dess. Gjorde 29 ligamatcher i ett trögt Hamburg i fjol och stod för 1 mål och 6 assist.

Mergim Mavraj
Tysk-albanen Mergim Mavraj är 31 år gammal och gjorde U21-landskamper med Tyskland redan 2007, men istället valt att spela A-landskamper med Albaninen. Var med i samtliga Albaniens tre matcher i EM i fjol. Men det riktiga genombrottet i den europeiska toppfotbollen har aldrig kommit för mittbacken. Faktum är att Mavraj kanske gjorde sin bästa säsong hittills i Bochum 2010, då han startade närmare 30 matcher. Säsongen därpå blev det dock åter spel i Bundesliga 2 och Mavraj köptes av Greuther Furth, också i Bundesliga 2. Greuther Furth lyckades sensationellt nog vinna den tyska andraligan 2012, med Mergim Mavraj i mittlåset. Med klubben fick han en säsong i Bundesliga innan man åkte ur. Sedan sommaren 2014 var Mavraj en del av Kölns vita tröjor innan han i vintras köptes av Hamburg för 20 miljoner kronor. Där hann tyskalbanen ta plats i veckans lag i Bundesliga under februari.

Spela på Hamburger SV.