Hamburger SV

Hamburg

Till Bundesliga startsida
Hamburger SV grundades 1887 och har blivit tyska mästare sex gånger, senast 1983. Klubben är historisk då man som enda lag spelat samtliga säsonger i Bundesliga, sedan starten 1963. Sin storhetstid hade Hamburg på 70-80 talet då ligasegrar och Europaframgångar radades upp. 1983 vann man även Champions League.
Smeknamn: HSV, Rothosen (Rödbyxorna)
Manager: Bruno Labbadia
Hemmaarena: Volkspark Arena
Spelschema: Hamburger SV:s spelschema i Bundesliga

Spela på Hamburger SV hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Hamburger SV:
Albin Ekdal

Den svenske landslagsmittfältaren Albin Ekdal gör sin andra säsong i Bundesliga och Hamburger SV. Ekdal missade ungefär halva säsongen ifjol på grund av olika skador, och det har varit ett återkommande tema för stockholmaren. Ekdal kom fram genom talangfabriken Brommapojkarna där han också gjorde matcher i Allsvenskan. Redan under gymnasietiden drog klubbar som Chelsea i Premier League och Inter i Serie A i talangen. Det blev till slut den gamla damen Juventus som vann dragkampen om Ekdal år 2008. Efter en säsong med Juve blev det Siena på lån innan Bologna köpte loss halva Ekdal. Efter en säsong på Renato Dall´Ara flyttade Albin Ekdal till Cagliari. 28-åringen gjorde fyra säsonger på Sardinien innan Hamburg betalade 4,5 miljoner Euro för landslagsmannen. Har kontrakt med Der Dino till 2019.

Nabil Bahoui
Nabil Bahoui är tillbaka i Europa efter ett halvår i Saudiarabien och Al Ahli. En flytt som fick mycket kritik för att bara handla om pengar. 10 matcher på den arabiska halvön var dock uppenbarligen tillräckligt för att Bundesligaklubben Hamburg skulle värva stockholmaren. Nabil Bahoui debuterade som tonåring i Allsvenskan och Brommapojkarna, men det var först som 21-åring 2012 som han slog igenom genom att göra 15 mål i Superettan för BP. Vänsterforwarden plockades upp av AIK och blev ordinarie direkt. 2014 gjorde Bahoui 14 mål i allsvenskan och säsongen därpå 5 mål på 9 matcher, innan det blev flytt till Al Ahli. Bahoui skrev i början av 2016 på för 2,5 år i Hamburg.

Alen Halilovic
Den offensive mittfältstalangen Alen Halilovic skrev i somras på för fyra år med Hamburger SV, för 5,5 miljoner euro. I affären med Barcelona ingår dock att de spanska mästarna ska kunna köpa tillbaka Halilovic för 10 miljoner Euro inom två år, om man skulle vilja. Alen Halilovic är bara 20 år, men blev Kroatiens yngste landslagsdebutant någonsin när han som 16-åring fick spela 40 minuter mot Portugal 2013. Före Barca köpte loss Halilovic 2014 vann faktiskt mittfältaren två ligamästerskap med Dinamo Zagreb. Alen Halilovic har spelat för Kroatiens samtliga u-landslag och har efter debuten i a-landslaget också spelat matcher med dem varje år.

Emir Spahic
Mittbacken Emir Spahic ser slutet på sin karriär. 36-åringen förlängde i somras kontraktet med Hamburger SV med ett år. Spahic karriär har spänt över hela Europa, med stopp i hemlandet Bosnien, Kroatien, Ryssland, Frankrike, Spanien och Tyskland. Större delen av sin karriär har Emir Spahic tillbringat i den ryska superligan. Men det har också blivit spel i La Liga med Sevilla, Ligue 1 med Montepiller och i Bundesliga med först Bayer Leverkusen och nu Hamburg. Spahic är Bosnien/Hercegovinas meste landslagsman men har nu slutat. En kuriosa är att han är kusin med Edin Dzeko.

Johan Djourou
Johan Djourou handplockades av Arsene Wenger till Arsenal som 16-åring 2003. Schweizaren, med rötter i Elfenbenskusten, debuterade för gunners 2004 i ligacupen. Mittbacken Johan Djourou har varit given i alla schweiziska landslag och gjort 65 landskamper. I London lossnade det dock aldrig för Djourou, trots sju säsonger i Arsenal. Under januarifönstret 2013 valde Djourou att lämna Premier League för Bundesliga. Först på lån i Hannover 96, och sedan på ett årslån till Hamburg. Sommaren 2014 köpte Hamburger SV loss Johan Djourou permanent, och han är numera lagkapten hos tyskarna. 29-åringens kontrakt med Hamburg går ut nästa sommar.
 

Spela på Hamburger SV