Ingolstadt

Ingolstadt (spelar inte i Bundesliga säsongen 2017/2018)

Till Bundesliga startsida
FC Ingolstadt 04 grundades så sent som 2004 efter en sammanslagning mellan fotbollssektionerna MTV Ingolstadt och ESV Ingolstadt. Klubben spelar i Bundesliga sedan säsongen 2014/2015. I och med föreningens unga historia så har man ännu inga titlar att stoltsera med.
Smeknamn: Die Schanzer
Manager: Ralph Hasenhüttl
Hemmaarena: Audi Sportpark
Spelschema: Ingolstadts spelschema i Bundesliga

Spela på Ingolstadt hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Ingolstadt:
Martin Hansen

Dansken Martin Hansen är en av få målvakter som lyckats göra mål, och inte vilket mål som helst. I en match mot PSV i Eredivisie  ifjol gick han upp i offensivt straffområde på stopptid och klackade in en frispark, slagen av en lagkamrat. Målet gav 2-2 i matchen. Martin Hansen är annars målvaktstalangen som inte lyckats fullt ut som senior ännu. 26åringen värvades av Liverpool i Premier League som 16-åring men trots sex år på Merseyside blev det ingen a-lagsdebut för Hansen. Istället flyttade han hem till Danmark för först spel i division 1 och sedan i superligan. Talangscouter har alltid haft koll på Hansen, men han valde inte spel i en större klubb efter tiden i Danmark utan flyttade sommaren 2014 till Eredivisie och ADO Den Haag. Där var han ordinarie i två säsonger innan färska Bundesliga-klubben Ingolstadt skrev ett 4-årskontrakt med dansken. Martin Hansen har spelat i alla u-landslag för Danmark men har ännu inga seniorlandskamper.

Marvin Matip
Tysken Marvin Matip, med rötter i Kamerun, värvades av Ingolstadt inför klubbens comeback i Bundesliga 2, 2010. Ingolstadt gjorde sin första säsong som klubb 2004, efter ett samgående mellan två lokala klubbar. På bara elva säsonger tog man sig upp till Bundesliga. Marvin Matip har varit med på halva den resan. Matip, som valt att spela för Kameruns landslag, spelade i den tyska högstaligan redan som 20-åring 2005, men det är först i 30-årsåldern som han blivit riktigt ordinarie. Mittbacken har fotboll i blodet. Han pappa spelade fotboll, hans yngre bror Joel Matip värvades av Liverpool i somras, och han är kusin med Joseph-Desire Job. Har kontrakt med Ingolstadt till 2018.

Lukas Hinterseer
Den långe (192 cm) anfallare Lukas Hinterseer har hittills tillbringat större delen av sin karriär just under toppligorna. 25-åringen, från skidorten Kitzbuhel, har under senioråren spelat några matcher i österrikiska Bundesligan, men också flera säsonger i lägre serier. Det var först 2013/2014 som han slog igenom som senior och vann skytteligan i Wacker Innsbruck. Sommaren därpå, 2014, valde Hinterseer att prova spel utomlands, och Ingolstadt i Bundesliga 2. Han var med om att spela upp klubben till Bundesliga men har väl där haft lite svårt att bli det givna förstavalet. Har kontrakt till nästa sommar. Om namnet Hinterseer låter bekant så är han syskonbarn till Hansi Hinterseer och barnbarn till Ernst Hinterseer, som båda vunnit medaljer i utförsåkning.

Spela på Ingolstadt