FC Augsburg

Till Bundesliga startsida.
FC Augsburg grundades 1907 och 2011 kvalificerade man sig för första gången till Bundesliga. Om vi går tillbaka till 1969 så var det då BC Augsburg slog ihop sig med TSW Schwaben Augsburg och bildade dagens FC Augsburg. Det är en av de mest avgörande sakerna som hänt i klubbens historia. Augsburgs ungdomslag är för övrigt bland de bästa i hela Tyskland. Man har firat stora framgångar med dessa lag.
Smeknamn: Fuggerstädter
Manager: Manuel Baum
Hemmaarena: WWK Arena

Spela på FC Augsburg hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i FC Augsburg:

Alfred Finnbogason
Islänningen Alfred Finnbogason är 28 år och har haft en karriär med både toppar och dalar. Han värvades till Lokeren i Belgien efter några framgångsrika säsonger hemma på Island. Men tiden i Belgien innebar mest bänken för Finnbogason som lånades ut till Helsingborg. Där gjorde han 12 mål på 17 matcher i allsvenskan och värvades till Heerenveen i Eredividise. Där fortsatte framgången som islänningen hade med sig från Sverige och första säsongen med Heerenveen slutade han trea i ligans skytteliga, och året efter vann han skytteligan, genom att göra 29 mål. Det gav eko i fotbollseuropa och Real Sociedad i La Liga, betalade 7,5 miljoner euro för landslagsmannen. Tiden i Spanien blev misslyckad och han lånades ut till både Olympiakos och Augsburg i Bundesliga. Sedan sommaren 2016 ägs han av Augsburg. Var en del av det Island som upplevde en askungesaga under ledning av Lars Lagerbäck i EM i Frankrike..

Marwin Hitz
29-åringen Marwin Hitz gör sin femte säsong i Augsburg. Målvakten är kanske mest känd för att han saboterade en straffpunkt i december 2015, och fick böta drygt 120 euro. Marwin Hitz inledde karriären i St. Gallen hemma i Schweiz och värvades som 21-åring av Wolfsburg i Bundesliga. Men under fem år i klubben lyckades han inte konkurrera ut landsmannen Diego Benaglio. Istället köpte Augsburg loss Hitz sommaren 2013 och de fyra senaste säsongerna har Marwin Hitz varit förstavalet mellan stolparna. Han har gjort två landskamper och har kontrakt med Augsburg till 2018.

Rani Khedira
Tysk-tunisiern Rani Khedira är bror till Juventusspelare Sami Khedira. 22-åringen Rani är sju år yngre än sin betydligt mer meriterade bror. Båda är dock mittfältare. Rani Khedira har spelat landskamper för Tyskland sedan han var 15 år gammal men har inte fått göra några seniorlandskamper. Khedira har inte heller lyckats ta en ordinarie plats som senior. Han fick sitta på bänken ett par matcher som 20-åring i Stuttgart och säsongen efter blev det några matcher i Bundesliga för Khedira. 2014 skrev Rani Khedira på ett 3-årskontrakt med RB Leipzig. Efter lite mer matchande i Bundesliga 2 så blev det åter sparsamt med speltid när klubben gick upp i Bundesliga. Leipzig förlängde därmed inte kontraktet med Khedira som flyttade till nya möjligheter i Augsburg i somras.

Spela på FC Augsburg.