FC Augsburg

FC Augsburg

Till Bundesliga startsida
FC Augsburg grundades 1907 och 2011 kvalificerade man sig för första gången till Bundesliga. Om vi går tillbaka till 1969 så var det då BC Augsburg slog ihop sig med TSW Schwaben Augsburg och bildade dagens FC Augsburg. Det är en av de mest avgörande sakerna som hänt i klubbens historia. Augsburgs ungdomslag är för övrigt bland de bästa i hela Tyskland. Man har firat stora framgångar med dessa lag.
Smeknamn: Fuggerstädter
Manager: Markus Weinzierl Hemmaarena: SGL Aren
Spelschema: FC Augsburgs spelschema i Bundesliga

Spela på FC Augsburg hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i FC Augsburg:
Alfred Finnbogason

Islänningen Alfred Finnbogason är 27 år och har haft en karriär med både toppar och dalar. Han värvades till Lokeren i Belgien efter några framgångsrika säsonger hemma på Island. Men tiden i Belgien innebar mest bänken för Finnbogason som lånades ut till Helsingborg. Där gjorde han 12 mål på 17 matcher i allsvenskan och värvades till Heerenveen i Eredividise. Där fortsatte framgången som islänningen hade med sig från Sverige och första säsongen med Heerenveen slutade han trea i ligans skytteliga, och året efter vann han skytteligan, genom att göra 29 mål. Det gav eko i fotbollseuropa och Real Sociedad i La Liga, betalade 7,5 miljoner Euro för landslagsmannen. Tiden i Spanien blev misslyckad och han lånades ut till både Olympiakos och Augsburg i Bundesliga. Sedan sommaren 2016 ägs han av Augsburg. Var en del av det Island som upplevde en askungesaga under ledning av Lars Lagerbäck i EM i Frankrike i somras.

Marwin Hitz
28-åringen Marwin Hitz gör sin fjärde säsong i Augsburg. Schweizaren är kanske mest känd för att han saboterade en straffpunkt i december 2015, och fick böta över 120 Euro. Marwin Hitz inledde karriären i St. Gallen hemma i Schweiz och värvades som 21-åring av Wolfsburg i Bundesliga. Men under fem år i klubben lyckades han inte konkurrera ut landsmannen Diego Benaglio. Istället köpte Augsburg loss Hitz sommaren 2013 och de tre senaste säsongerna har Marwin Hitz varit förstavalet mellan stolparna. Han har gjort två landskamper och har kontrakt med Augsburg till 2018.

Halil Altintop
Halil Altintop är tvilling med Hamit Altintop som spelat för både Bayern Munchen och Real Madrid. Halil har haft en stabil karriär men inte nått samma höjder som sin bror. Bröderna Altintop är födda i Tyskland men har representerat Turkiet i alla landslag. Halil har gjort 38 landskamper för Turkiet. 33-åringen har spelat större delen av sin karriär i Tyskland och Bundesliga, men har också gjort två säsonger i Trabzonspor i Turkiet. Till Augsburg kom Altintop sommaren 2013 och den offensive mittfältaren varit ordinarie fram till ifjol, då han startade hälften av matcherna. Altintops kontrakt med Augsburg går ut sommaren 2017.

Spela på FC Augsburg