Darmstadt 98

Darmstadt 98 (spelar inte i Bundesliga säsongen 2017/2018)

Till Bundesliga startsida
Darmstadt 98 är en klubb grundad 1898 från Darmstadt. Säsongen 2015/2016 avancerade man till högsta divisionen Bundesliga. Genom åren har man fått fram storspelare som Bruno Labbadia, Bum-Kun Cha och Freddy Borg.
Smeknamn: Die Lilien, SV 98
Manager: Dirk Schuster
Hemmaarena: Stadion AM Böllenfalltor
Spelschema: Darmstadt 98:s spelschema i Bundesliga

Spela på Darmstadt 98 hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Darmstadt 98:
Änis Ben-Hatira

Tysk-tunisiern Änis Ben-Hatira ska kommer att ha på sig sin tredje klubbtröja under 2016, när han provar spel i tyska uppstickaren SV Darmstadt 98, som gör sin andra raka säsong i Bundesliga efter 33 säsonger i lägre divisioner.  28-åringen har många säsonger bakom sig i Hamburger SV och Hertha Berlin. Dock inte nödvändigtvis med a-lagen. Han provspelade också med West Ham som 22-åring 2010. Men Änis Ben-Hatira är kontroversiell. Han har valt träningsläger med landslaget när klubblaget sagt nej och eventuellt tagit dopingpreparat. Vänstermittfältaren har bara kontrakt med Darmstadt till nästa sommar.

Alexander Milosevic
Stockholmaren Alexander Milosevic skrev på ett kontrakt över 3,5 år med turkiska Besiktas i januari 2015, men det har blivit mer spel i Bundesliga än Turkiet för mittbacken. Under kalenderåret 2015 tillhörde Milosevic Besiktas men elva månader efter klubbytet lånas han ut till Hannover 96 i Bundesliga. Där hinner Milosevic med knappa dussinet matcher innan han vänder åter till Turkiet. Men precis inför den nuvarande säsongen skrev Milosevic på ett säsongslångt lån med tyska SV Darmstadt 98. Alexander Milosevic har spelat flera matcher i svenska u-landslag och har sedan några år tillbaka även fått chansen i det svenska landslaget.

Laszlo Kleinheisler
Den 22-årige mittfältaren Laszlo Kleinheisler väntar ännu på att slå igenom helt som senior. Ungraren har spelat u-landskamper och har varit mer eller mindre ordinarie i Videoton och Puskas FC hemma i Ungern. Han värvades av Werder Bremen i januari 2016, men det blev mest tid på bänken hos de fyrfaldiga Bundesligamästarna. I augusti 2016 skrev Kleinheisler på ett säsongslångt lån med Darmstadt 98. Han har kontrakt med Werder Bremen till 2019.

Spela på Darmstadt 98