Mainz

Till Bundesliga startsida
FSV Mainz 05 grundades 1905 och har spelat i Bundesliga sedan 2009/2010. Vändningen för Mainz kom 2000/2001 när Jürgen Klopp tog över rodret som manager och styrde upp klubben. Efter ha lämnat Mainz har Klopp varit väldigt framgångsrik med Borussia Dortmund och numera Liverpool.
Smeknamn: Die Nullfünfer
Manager: Sandro Schwarz
Hemmaarena: Opel Arena
 

Spela på Mainz hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Mainz:

Viktor Fischer
Den 23-årige dansken har varit en av dansk fotbolls största talanger och har varit med i alla ungdomslandslag från U17 upp till U21. I U17-landslaget gjorde Fischer hela 20 mål på 30 matcher. Har även 14 A-landskamper med 3 mål på meritlistan. Gick 2012 till Ajax, trots att storklubbar som Chelsea, Manchester United och Inter visade intresse. Efter fyra säsonger i klubben tog yttermittfältaren 2016 steget från Ajax till Premier League och nyuppflyttade Middlesbrough. Det blev dock inte någon succé för Fischer som fick sparsamt med speltid och slutade på noll mål på 13 matcher. Under sommarens transferfönster lämnade han den degraderade engelska klubben och flyttade till Bundesliga och Mainz för en nystart. Har kontrakt med klubben till 2021.

René Adler
Det har hunnit rinna mycket vatten under broarna sedan en ung Adler var stjärna och lagkapten i de tyska ungdomslandslagen. Idag är målvakten 32 år gammal och rankas som en av de bästa i Bundesliga. Har rutin från både A-landslag och Champions League-spel och 2008 blev han utnämnd till Bundesligas bästa målvakt. Efter tio år i Bayer Leverkusen gick Adler säsongen 2012/13 till Hamburg på en free transfer. 107 matcher och fem år senare ville målvakten hitta en ny utmaning inför denna säsong och flyttade till Mainz. “Die Nullfünfer” kan därmed räkna med stabilitet mellan stolparna i ett par säsonger framåt.  

Robin Quaison
Stockholmarens karriär har gått fort. 2011 lånades han ut till Väsby United i division 1 och säsongen därpå tog han en plats i AIK. Den offensive mittfältaren behövde bara 2,5 säsonger för att flera klubbar skulle rycka i talangen, bland andra anrika Leeds i England. Men det blev Serie A och ö-klubben Palermo för Quaison. 23-åringen hade en stark höst i ett annars svagt Palermo och noterades för 4 mål på 17 matcher den senaste säsongen.Det fick andra klubbar att få upp ögonen för svensken. Det hann bli 66 matcher och 7 mål i Palermo innan han, i somras, såldes till Bundesliga och Mainz för cirka 30 miljoner kronor. Quaison har bland annat ett U21-guld i EM 2015 på meritlistan och har även gjort 2 mål på 5 A-landskamper.

Spela på Mainz i Bundesliga.