Mainz

Till Bundesliga startsida.
FSV Mainz 05 grundades 1905 och har spelat i Bundesliga sedan 2009/2010. Vändningen för Mainz kom 2000/2001 när Jürgen Klopp tog över rodret som manager och styrde upp klubben. Efter ha lämnat Mainz har Klopp varit väldigt framgångsrik med Borussia Dortmund och numera Liverpool.
Smeknamn: Die Nullfünfer
Manager: Sandro Schwarz
Hemmaarena: Opel Arena
 

Spela på Mainz hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Mainz:

René Adler
Det har hunnit rinna mycket vatten under broarna sedan en ung Adler var stjärna och lagkapten i de tyska ungdomslandslagen. Idag är målvakten 32 år gammal och rankas som en av de bästa i Bundesliga. Har rutin från både A-landslag och Champions League-spel och 2008 blev han utnämnd till Bundesligas bästa målvakt. Efter tio år i Bayer Leverkusen gick Adler säsongen 2012/13 till Hamburg på en free transfer. 107 matcher och fem år senare ville målvakten hitta en ny utmaning inför denna säsong och flyttade till Mainz. “Die Nullfünfer” kan därmed räkna med stabilitet mellan stolparna i ett par säsonger framåt.

Robin Quaison
Stockholmarens karriär har gått fort. 2011 lånades han ut till Väsby United i division 1 och säsongen därpå tog han en plats i AIK. Den offensive mittfältaren behövde bara 2,5 säsonger för att flera klubbar skulle rycka i talangen, bland andra anrika Leeds i England. Men det blev Serie A och ö-klubben Palermo för Quaison. 23-åringen hade en stark höst i ett annars svagt Palermo och noterades för 4 mål på 17 matcher den senaste säsongen.Det fick andra klubbar att få upp ögonen för svensken. Det hann bli 66 matcher och 7 mål i Palermo innan han, i somras, såldes till Bundesliga och Mainz för cirka 30 miljoner kronor. Quaison har bland annat ett U21-guld i EM 2015 på meritlistan och har även gjort 2 mål på 5 A-landskamper.

Spela på Mainz.