Mainz

Mainz

Till Bundesliga startsida
FSV Mainz 05 grundades 1905 och har spelat i Bundesliga sedan 2009/2010. Vändningen för Mainz kom 2000/2001 när Jürgen Klopp tog över rodret som manager och styrde upp klubben. Efter ha lämnat Mainz har Klopp varit väldigt framgångsrik med Borussia Dortmund och tränar numera Liverpool.
Smeknamn: Die Nullfünfer
Manager: Thomas Tuchel
Hemmaarena: Coface Arena
Spelschema: Mainz spelschema i Bundesliga

Spela på Mainz hos Svenska Spel:
Stryktipset
Topptipset
Europatipset
Oddset
Oddset Bomben

Stjärnspelare i Mainz:
Jhon Cordoba

Den 23-årige colombianen kom till Europa och spel i La Liga 2013. Då kom den kraftfulle anfallaren faktiskt från spel i den mexikanska ligan. Cordoba anslöt först till Barcelonaklubben Espanyol men skrev sommaren 2015 på för fem år med Granada. Både i Espanyol och Granada blev det fyra mål under säsongerna, där Cordoba startade ungefär hälften av matcherna. Ifjol lånades Jhon Cordoba ut till Mainz 05 i tyska Bundesliga, där han gjorde fem mål under säsongen. Hans högsta siffra sedan 2012 under en säsong. Mainz köpte i somras loss Cordoba för 6,5 miljoner euro och han har kontrakt med 05:orna till 2020. Jämförs med, och ser upp till, Didier Drogba.

Pierre Bengtsson
Bara dagar innan transferfönstret stängde bestämde sig Kumlasonen Pierre Bengtsson att byta Bundesliga mot Ligue 1. Han menade att han fått för lite speltid i Mainz de två senaste säsongerna och ska nu prova lyckan i Bastia. 28-åringen kom till AIK som 16åring 2004 och var med och vinna allsvenskan och cupen med gnaget 2009. Framgångarna fortsatte i Danmark där han under fem säsonger vann ligan två gånger med FC Köpenhamn, och cupen två gånger med FC Nordsjaelland och en gång med FCK. Bengtsson har spelat i alla u-landslag i Sverige och även gjort 20-talet a-kamper. Har kontrakt med Bastia till nästa sommar och med Mainz 05 till 2018.

Christian Clemens
25-åringen Christian Clemens gör sin tredje säsong i Mainz 05, men den första som Mainz spelare. Före det var Clemens 1,5 säsong på lån från Schalke 04. Yttermittfältaren har varit en stor talang hela sin karriär, och varit ett stående inslag i Tysklands u-landslag. Han slog igenom i Bundesliga med Köln som 19-åring 2010 och värvades av Schalke för tre miljoner euro sommaren 2013. Men som senior har Clemens ännu inte blommat ut helt. Hans fem mål i fjol var dock bara ett ifrån hans toppnotering från 2013. Clemens har kontrakt med Mainz till 2019.

Spela på Mainz