Trelleborgsbo vinner Eurojackpot-miljoner – för andra gången!

2022-03-03: Med 5 + 1 rätt lyckades en spelare i Trelleborg och en i Sundsvall kamma hem 5,4 miljoner kronor vardera. Trelleborgsvinnaren, som är i en man i 50-årsåldern, blev osannolikt nog dessutom Eurojackpotmiljonär för andra gången!

Fredagens Eurojackpotdragning resulterade i två miljonvinster på 5 429 546 kronor vardera. En av vinnarna var en man i 50-årsåldern bosatt i Trelleborg. När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Emmy Altemyr ringde upp var han ännu inte medveten om vinsten.

─ Det här var ju fantastiskt roligt! Jag har ju vunnit en miljonvinst förut, berättar den glade vinnaren.

Den tursamma mannen vann nämligen 16,5 miljoner kronor på Eurojackpot för fyra år sedan. Denna gången landade den totala vinsten på 5 581 161 då mannen även hade några undervinster upptill 5+1-vinsten.

─ Förra gången jag vann köpte jag både hus, husbil och en ny bil. Jag delade också med mig till familjen. Man kan säga att jag förverkligade alla drömmar jag hade för den vinsten, berättar han glatt.

Vad vinnaren ska göra denna gången är inte helt bestämt.

─ Jag delar vinsten med min fru, så vi får helt enkelt se vad vi hittar på för det senaste tillskottet, berättar mannen.

Hittills i år har två miljonvinster på Eurojackpot fallit ut till Skåne län. Två veckor innan vinsten till Trelleborg fick ett andelsspel i Klippan dela på 2,4 miljoner kronor.

─ Skåningarna har börjat året bra! Nu kommer ett bankmöte bokas in där Trelleborgsvinnaren får möjlighet till ekonomisk och juridisk rådgivning i samband med utbetalningen. Det är en självklar del i vårt spelansvar, avslutar Emmy Altemyr, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Spelet var inlämnat online på svenskaspel.se.