Malmöman blev oväntat miljonär – planerar skänka till välgörenhet

2021-04-26: Tänk dig att du hittills i livet har vunnit 250 kronor som mest på olika spel. Sedan ringer mobilen en lördag eftermiddag och du blir gratulerad till en vinst på 1,6 miljoner kronor. Detta hände nere i Malmö idag, då en helt ovetande Eurojackpotspelare fick sitt miljonvinstbesked. Mannen som är FN-veteran hade svårt att landa i det hela, men fick ur sig vad han tänkte spontant. ”Nu ska vi fira som tusan och stötta andra veteraner.”

Eftersom vinstraden var inlämnad i Malmö så har staden nu fått sin första miljonvinst för året på Svenska Spel Turs produkter. Det är även den första på Eurojackpot i Skåne, så här långt 2021.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör, Pierre Jonsson, fick alltså kontakt med den nyblivna miljonvinnaren i Malmö under eftermiddagen på lördagen. Mannen som är FN-veteran är van att ha koll på läget, men den här gången blev han totalt överraskad.

– Helsike! Det här hade jag ingen aning om och trodde inte skulle hända. Jag har aldrig vunnit mer än 250 kronor, oavsett spel. Men det här visar att det var värt att fortsätta spela lite och vänta på storvinsten.

– Nu känns det som allting snurrar och jag ska försöka få saker och ting att sjunka in. Jag brukar spela samma åtta rader för 200 kronor på Eurojackpot lite då och då. I fredags var jag inne för att handla lite mat på City Gross och såg då att det inte var något kö vid spelbutiken. Det blev att jag slängde in mina rader, vilket man är mycket glad över nu när du ringer.

Planer för miljonvinsten

Den medelålders Malmömannen hade svårt att sätta ihop bilden av hur han en vanlig lördagseftermiddag plötsligt blir miljonär. Samtidigt försökte han fokusera på nuet.

– Det här sjunker inte riktigt in utan man behöver lite tid innan allt landar helt. Nu öppnar sig ju möjligheter att styra upp saker och ting ekonomiskt. Lösa lån på bilen och titta över andra kostnader. Det är ingen dröm att lösa lån, men betyder mycket så klart.

– Men samtidigt känner jag redan nu att det också finns möjligheter att stötta och bidra till välgörenhet för andra FN-veteraner som behöver stöd. Det känns oerhört bra. Sedan ska jag prata igenom detta med hustrun. Hon är ju med på ett hörn av vinsten, avslutade den glade vinnaren med ett skratt.

Pierre Jonsson gladdes inte bara åt den nyblivna Eurojackpotmiljonären, utan även det faktum att Skåne fick nytt vinstfacit.

– Det är alltid extra roligt att överraska våra vinnare. Här kan man tala om att blixten slog ner ordentligt över Malmö och Skåne på flera sätt. Först att vinnaren inte visste om sina 1,6 miljoner kronor och sedan att Malmö fick sin första miljonvinst på våra turprodukter.

– Sist men inte minst har nu även Skåne fått sin första miljonvinst på Eurojackpot. Det är så klart även på sin plats att gratulera City Gross Bernstorp där miljonraden, som gav 1 674 679 kronor, var inlämnad.