Norrköpingsbo efter miljonvinsten: "Vi ska ut och äta i helgen och fira"

2022-08-16: En man i Norrköping är Sveriges senaste miljonvinnare på Eurojackpot. Fem rätt på tisdagens dragning gav lite över en miljon kronor. "Otroligt roligt, så länge som jag spelat och tänk att det äntligen händer", säger vinnaren.

Mannen som är i 60-årsåldern är trogen Eurojackpotspelare och har varit med på fredagsdragningarna i många år. Sedan några veckor tillbaka började han även lägga spel till tisdagsdragningarna och då blev det snabbt träff.

– Det var tur att jag la till tisdagarna. Jag rättade mina rader morgonen efter dragningen. Ett rätt, två rätt, tre rätt… För sjutton, jag hade allihop! Sen kollade jag utdelningen, berättar mannen för Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Johan Svedberg.

Det exakta vinstvärdet landade på 1 043 359 kronor.

– Vi ska ut och äta i helgen och fira. Vad vi sen ska hitta på för vinsten vet jag inte, så långt har vi inte hunnit tänka, säger vinnaren, som är Norrköpings fjärde miljonvinnare för året hos Svenska Spel Tur.

Mannen var ute på resande fot i landet när han la sina rader och OKQ8 i jämtländska Järpen visade sig bli hans turbutik.

På Eurojackpot har svenska spelare hittills i år tagit hem 28 vinster på en miljon kronor eller mer på det europeiska nummerspelet. Toppvinsten är 20,8 miljoner kronor och gick till en man i Upplands Väsby den 24 juni.

– Kul att de svenska spelarna är med och tampas om de stora vinsterna. Nu väntar vi bara på att någon ska ta hem årets första jackpot också, säger Johan Svedberg.