Umeås högsta vinst i år – två kompisar delar på 8,5 miljoner

2022-08-23: Två kompisar i Umeå prickade 5+1 rätt i tisdagsdragningen och hämtar hem en vinst på hela 8,5 miljoner kronor. – Det blev inte jättemycket sömn första natten. Jag kunde inte tro att det var sant, säger mannen, som lämnade in den vinnande raden.

De två arbetskollegorna uppskattar att de spelat Eurojackpot i åtta år. De har haft en och samma stående rad som tickat på. Vid tisdagsdragningen var raden en av fyra i Europa med 5+1 rätt vilket inbringade 8 519 844 kronor till de båda männen som är i 50-årsåldern.

– Jag brukar rätta direkt efter dragningarna och det blev lite konstigt för jag kunde inte tro att det var sant. Min son var hemma så jag bad honom dubbelkolla, han sa att det stämde. Men jag är sådan att jag nog tror på det först när jag har pengarna, säger mannen och skrattar.

Sen skulle han försöka övertyga sin vän om samma sak.

– När jag skickade en skärmdump på dragningen och vinsten tror jag att det sjönk in till slut, haha.

Även om de är två om vinsten blir det en rejäl summa vardera. Många möjligheter öppnas att uppfylla drömmar, såväl små som stora.

– Vi satt under kvällen och drömde lite om att kanske köpa en ny bil och det är inte omöjligt att det blir så. Allt är väldigt nytt ännu, jag har inte hunnit tänka så mycket. Vad jag i alla fall vet helt säkert är att det kommer bli en utlandsresa i slutet av året och då ska jag bjuda med hela den närmaste familjen.

En av många Eurojackpotvinster i år

Svenska Eurojackpotspelare har varit framgångsrika i år, berättar Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

– Det här är den 29 vinsten på en miljon eller mer som går till Sverige och den första till Västerbotten, vilket förstås är kul. Dessutom är det med god marginal den högsta spelvinsten till länet hittills i år, säger han och fortsätter:

– För Umeåvinnarna väntar nu ett bankmöte för utbetalning av pengarna, vilket gäller för alla vinster som överstiger fem miljoner kronor. De kommer även att erbjudas ekonomisk och juridisk rådgivning, vilket är en viktig och uppskattad del av Svenska Spel Turs spelansvarsarbete.