Mor och son vann 2,2 miljoner dragningen före mors dag

2021-06-01: Fredagens Eurojackpotdragning resulterade i en ny miljonvinst till Sverige. Raden med fem rätt spelades online i Malmö av en man i 40-årsåldern. Miljonvinsten på 2,2 miljoner kronor delar han med sin mamma, som han spelat tillsammans med.  

Vinnarkommunikatören Demet Assali kom nyligen i kontakt med Eurojackpotvinnaren. Han fick en positiv överraskning när han rättade sitt spel på lördagsmorgonen och såg att en av raderna innehöll fem rätt.

­­­­– Jag hade glömt bort att jag lagt ett spel. När jag såg mejlet från Svenska Spel Tur började jag rätta spelet.

Inför fredagens dragning hade han lagt ett spel online, bestående av åtta enkelrader med slumpvalda nummer för 200 kronor. Raden med fem rätt tillsammans med en undervinst gav honom en totalvinst på 2 209 908 kronor.

– Min mamma fick ett samtal direkt. Vi har spelat tillsammans och när hon fick veta att vi vunnit blev hon lite chockad. Hon har fortfarande svårt att tro att det är sant.

– Tidigare har jag lyckats få 13 rätt på Stryktipset, men för övrigt har storvinsterna uteblivit.

Malmöbon berättade att han nu skulle åka till sin mamma och fira miljonvinsten. Han hade ännu inga planer på hur de ska spendera miljonvinsten, utan behöver först landa i att de har vunnit.

Turstaden Malmö

De tre senaste Eurojackpotvinsterna till Sverige har kammats hem av vinnare i Malmö som tillsammans vunnit cirka 15,5 miljoner kronor. Den högsta vinsten gick till en kvinna som blev historisk när hennes systemspel gav tre miljonvinster på valborgsmässoafton.

Demet Assali summerade Malmös vinstframgångar på Eurojackpot under den senaste månaden.

– Det går riktigt bra för Malmöborna. Det är rätt ovanligt att tre Eurojackpotvinster på raken faller ut i en och samma stad. Vi hoppas att vinsttrenden fortsätter även under sommaren!