Fem rätt och 3,4 miljoner till 40-årig Växjöbo

Fredagens Eurojackpotdragning gav en miljonvinst till Sverige. Med fem rätt vann en man i Växjö 3,4 miljoner kronor till toner av jubel och en känsla av overklighet.

Efter fredagens Eurojackpotdragning stod det klart att årets första miljonvinst till Sverige kunde delas ut. När Svenska Spel Tur ringde upp vinnaren för att gratulera hade han inte hunnit rätta sitt spel.

─ Herregud! Jag vet inte om jag ska gråta. Det här känns overkligt, jublade den nyblivne miljonvinnaren när han insåg att han hade vunnit.

Mannen, som är i 40-årsåldern, fick med fem rätt en utdelning på 3 492 377 kronor.

─ För vinsten ska renovera vårt hus och kanske unna oss någon resa, sen får vi se vad vi gör för resten av pengarna, berättar Växjöbon.

Med den här vinsten har redan två miljonvinster fallit ut till Kronobergs län i år. Förra året kunde Svenska Spel Tur dela ut hela tio miljonvinster till ett värde av 16,5 miljoner kronor.

─ Året börjar bra för Kronobergs län! Jag ser fram emot att få se det färdiga resultatet av vinnarens renovering, säger Emmy Altemyr, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Spelet var inlämnat online på svenskaspel.se.