Kristinehamnsbo blev Eurojackpotmiljonär – skrek rakt ut

2021-04-12: Sveriges senaste Eurojackpotmiljonär är en man i 30-årsådern från Kristinehamn. När vinstsumman på 2,7 miljoner kronor visades kunde mannen inte hålla inne med glädjeskriket. Med vinsten kan han nu investera i en lägenhet.

Det var i samband med fredagens Eurojackpotdragning som den 14:e miljonvinsten på spelet tillföll Sverige, vilket ger ett snitt på en miljonvinnare per vecka hittills i år.

Raden med fem rätt denna dragning tillhör en man i 30 årsåldern från Kristinehamn. Spelet innehöll sex enkelrader som var inlämnade online för 150 kronor. Vinstsumman blev hela 2 735 710 kronor.

Miljonvinsten blev inte bara mannens första utan även Kristinehamns premiär för året.

Liselotte Fondelius, Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör, fick det glädjefyllda uppdraget att ringa vinnaren för att delge sina gratulationer. Det var en överlycklig och omtumlad vinnare som svarade.

– Fy fasen, det här är det bästa som hänt mig, skrattade vinnaren när han hörde vem det var som ringde.

Väntade på miljonsamtalet

Det blev minst sagt en rivstart på samtalet, då mannen i princip satt och väntade vid telefonen.

– Jag visste att ni skulle ringa, skrattade han.

Mannen berättade att han har spelat samma rader i snart ett år, men aldrig vunnit något. Men att drömmen om en miljonvinst skulle bli sann vågade han inte tro på.

Kristinehamnsbon fick en lugn stund på arbetet under lördagen och passade då på att rätta sitt spel när han satt ensam. Det var tur då glädjeskriket inte gick att stoppa.

– Det blev så omtumlande när jag rättade raderna. Det är helt otroligt, jag bara skrek rakt ut.

– Jag kommer garanterat kunna köpa en lägenhet nu. Men måste samla mig innan jag kan tänka på vad vinsten kommer göra med mitt liv, avslutade mannen.