Par i Mariefred vann nio miljoner på första tisdagsdragningen

2022-04-01: Under tisdagen var det premiär för Eurojackpots nya dragning, och det blev en riktig toppenstart. En kvinna i Mariefred prickade in 5+1 rätt och vann nio miljoner!

Under tisdagen var det premiär för en ny dragning av Eurojackpot. Samtidigt höjdes jackpottaket från 900 miljoner kronor till 1,2 miljarder. En pensionerad kvinna från Mariefred som brukar spela varje fredag valde att testa lyckan även vid den nya tisdagsdragningen. Och det gav utdelning direkt.

− Under onsdagsmorgonen ringde jag in till Svenska Spels kundservice för att få den rätta raden uppläst och då hörde jag att en av mina rader fått 5+1 rätt, berättar kvinnan.

Någon vinstsumma hade hon dock inte uppfattat. Det var först när Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe fick tag på kvinnan som han kunde presentera den exakta vinstsumman 9 039 261 kronor.

− Det känns helt underbart! Jag kan knappast tro det. Det kommer ta en stund för det här att sjunka in, men framtiden är verkligen säkrad, utbrister kvinnan.

Utöver en ekonomiskt trygg framtid betyder vinsten att kvinnan och hennes man kan uppfylla flera drömmar.

− Det är många tankar som snurrar. Men vi har redan bestämt att våra vuxna barn ska få en miljon var. För vår del funderar vi på att köpa ett nytt boende i framtiden och ett fritidshus i Norrland, berättar kvinnan.

För vinnarparet väntar nu ett bankmöte i samband med utbetalningen av vinsten. Vid det tillfället har paret möjlighet att ta del av ekonomisk och juridisk rådgivning via Svenska Spels samarbetsbank.

− Det var riktigt härligt att få gratulera till årets hittills femte högsta vinst och dessutom årets första miljonvinst i Sörmland, säger vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe.