Ny rekordvinst – 1,3 miljarder Tyskland

2022-11-08: Tisdagens Eurojackpotdragning slutade i en ny rekordvinst – en jackpot på motsvarande 1,3 miljarder kronor gick till en spelare med rader inlämnade i Berlin. "En helt otrolig vinst!", säger Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Den livsomvälvande raden lämnades in i stadsdelen Charlottenburg-Wilmersdorf – strax innan spelstopp och vinnaren är så här långt anonym. Det är tredje gången på ett halvår en jackpot på över motsvarande en miljard kronor går ut. 

I slutet av mars i år utökades Eurojackpot; utöver fredagsdragningen lades en dragning på tisdagar till. I samma veva höjdes även taket för jackpotten till 120 miljoner euro, vilket är beloppet som tisdagskvällens vinnare tog hem. Med dagens växlingskurs motsvarar det 1 305 084 000 kronor.

– Naturligtvis är det de hisnande jackpottarna som lockar med Eurojackpot och gör det till ett så populärt spel. Men det går inte ens föreställa sig hur vinnarna reagerar på summor i den här storleksordningen. Det är förstås rent livsförändrande, säger Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

De tidigare rekordpottarna har varit 1,1 miljarder till Nordrhein-Westfalen i Tyskland i maj och 1,2 miljarder till Danmark i juli.

– Som det enda miljardspelet i Sverige är det förstås kul att se att det verkligen levereras miljardvinster. Nu väntar vi bara på att en svensk spelare ska ta hem en jackpot också. I fjol blev det två, en på 139 miljoner kronor och en på 107 miljoner kronor, säger Johan Svedberg.

Stora pengar även i andra prisgruppen

Noterbart är också att hela 17 vinnare med 5+1 rätt tillsammans kunde dela på drygt 223 miljoner, det vill säga ungefär 13 miljoner kronor var. Dessutom var 14 av de 17 också tyskar!

Svenska Eurojackpotspelare har hittills i år tagit hem 40 vinster på en miljon kronor eller mer. Den högsta är på 26,8 miljoner kronor och gick till Karlskrona den 1 november. Vid tisdagsdragningen blev det däremot ingen miljonvinst till Sverige.