Taxiförare från Knivsta spelade för 25 kronor – vann 4,6 miljoner

2021-11-12: Fredagskvällen avslutades chockartat för en taxiförare från Knivsta. När han rättade sin Eurojackpotrad såg han att han prickat in 5+1 rätt och vunnit drygt 4,6 miljoner kronor.
– Det är svårt att smälta, säger vinnaren.

Efter fredagens Eurojackpotdragning stod det klart att en vinst ur den näst högsta vinstgruppen gått till Sverige. Utdelningen för 5 rätt plus ett stjärnnummer blev 4 622 585 kronor. Spelet lämnades in online av en spelare från Knivsta som visade sig vara en taxiförare i 50-årsåldern.

– Det är mycket tankar nu. Man blir chockad, säger mannen.

Att han vunnit drygt 4,6 miljoner kronor gick upp för honom då han rättade sitt spel efter ett mail från Svenska Spel Tur under fredagskvällen.

– Första tanken var att något kanske blivit fel. Jag berättade för familjen som var hemma och vi loggade in och ut från mitt konto flera gånger för att se att det verkligen stämmer, berättar mannen.

Knivstabon i 50-årsåldern är ingen van Eurojackpotspelare, han hade bara spelat ett par gånger innan storvinsten kom.

– Jag lämnade in en rad med slumpade nummer och ändrade bara ett av numren till mitt turnummer som är 6, det brukar jag alltid ha med när jag spelar.

Vinstsumman kommer bland annat att innebära ett finare boende för mannen med familj.

– Det första jag kom att tänka på var att köket här hemma behöver renoveras. Men det finns mycket roligt att göra. Någon resa med familjen ska vi också göra, säger vinnaren.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör gratulerade mannen från Knivsta och kunde konstatera att Uppsala län har gott om tur för tillfället.

– Det är otroligt nog tredje gången på fem veckor som Uppsala län fått miljonvinnare på Eurojackpot. Heby, Uppsala och nu Knivsta är orterna som fått mångmiljonärer under hösten, säger han.