Städerska i Kiruna vann 1,2 miljoner ─ går till tandläkaren och reser till Italien

2022-08-05: Fredagens Eurojackpotdragning gav ny en miljonvinst till Sverige. En rad med 5 rätt blev värd 1,2 miljoner kronor och prickades av en kvinna i Kiruna. För vinsten ska hon gå till tandläkaren och bjuda med familjen på en resa till Italien.

För fjärde fredagen i rad kunde en svensk spelare kamma hem en miljonvinst på Eurojackpot. Denna augustifredag gick högvinsten till en kvinna i 60-årsåldern i Kiruna som prickat in fem rätt.

─ Min sambo hade precis rättat sina Eurojackpotrader, men han vann inget. Så jag bestämde mig för att gå in och rätta mina också. Jag kunde inte förstå att det var jag som var personen i Sverige som vunnit en miljonvinst, berättar kvinnan.

Kvinnan, som till vardags jobbar som städerska, spelar några rader på Eurojackpot då och då. Huxfluxraden som prickade i fem rätt blev, under fredagskvällen, värd 1 239 524 kronor.

─ Det är svårt att säga just nu vad vinsten kommer att betyda för mig och mitt liv. Jag har inte riktigt landat i vad som hänt, säger hon.

Tandläkare och drömresa

När den nyblivne miljonären får frågan om vad hon ska göra för vinstpengarna har hon ett uttänkt svar.

─ Nu har jag råd att gå till tandläkaren, så det ska jag göra. Sen vill jag bjuda med familjen på en resa till Italien, säger den glada Kirunabon.

Hon förtydligar kring drömresemålet:

─ Förra året var första gången jag var utomlands och jag fick mersmak. Nu vill jag besöka drömmen Italien för de vackra vyerna.

Emmy Altemyr, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, hade äran att få prata med vinnaren strax efter att hon nåtts av vinstbeskedet.

─ Kirunakvinnan blir den tredje personen från Norrbottens län att kamma hem en miljonvinst på Eurojackpot i år. Hittills har det europeiska nummerspelet delat ut fem miljoner kronor till länet, säger Emmy Altemyr.

Kvinnan hade spelat den vinnande raden online på svenskaspel.se och hon önskar vara anonym.