Midsommarknallen – hela 20,8 miljoner till Upplands Väsby!

2022-06-24: Midsommarafton slutade lyckosamt för en spelare i Upplands Väsby som prickade in 5 + 1 rätt på Europaspelet Eurojackpot. Den vinnande raden gav en vinst på 20,8 miljoner kronor, vilket blir den högsta vinsten till Sverige hittills i år.

Efter fredagens Eurojackpotdragning kunde en ny miljonvinst till Sverige delas ut. Med 5 +1 rätt lyckades en man i Upplands Väsby kamma hem en rekordsumma på 20 808 498 kr. När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Emmy Altemyr får tag på vinnaren dagen efter har han precis rättat sitt spel.

Vi var på midsommarfirande igår och kom hem så sent att jag glömde bort att rätta mitt spel. Men nu när jag satt ute och åt frukost så gick jag in på appen för att kolla och såg då vad som hade skett, berättar mannen. Det känns såklart jättebra. Jag trodde jag skulle skrika av glädje, men det blev så overkligt. Jag är nog lite chockad fortfarande.

Nytt hus och tryggad framtid

Mannen, som är i 70-årsåldern, har spelat på det europeiska nummerspelet i två år men har fram tills nu inte vunnit någon storvinst. Vinsten ska investeras för framtiden och gå till ett eventuellt husköp.

─ Pengarna blir en trygghet för framtiden. Jag har länge velat köpa ett nytt hus, så nu kan det bli av, berättar mannen.

Vinnaren i Upplands Väsby blir den fjärde personen från Stockholms län att vinna en miljonvinst på Eurojackpot i år.

─ Hittills har stockholmarna tillsammans vunnit 27,7 miljoner kronor och vinsten på 20,8 miljoner blir inte bara den hittills högsta för länet utan för hela landet. Fantastiskt kul! Jag hoppas vinnaren köper det där huset som han så länge velat ha, säger Emmy Altemyr, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur

Vinstraden var spelad på svenskaspel.se.