Miljondröm gick i uppfyllelse – Kungälvsbo visste ingenting

2021-11-01: Efter fredagens Eurojackpotdragning hamnade mycket fokus på den svenska rad som gav strax över sju miljoner kronor i vinst. Mångmiljonraden var inlämnad av en Kungälvsbo hos spelombudet Hemmakväll och insatsen låg på 25 kronor. Nu har vinnaren gratulerats och det bjöds på glädjetjut när den ovetande kvinnan fick vinstbeskedet av Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Pierre Jonsson.

Den inprickade svenska miljonraden på Eurojackpot, var en av sex som föll ut i vinstgrupp två. Det exakta vinstbeloppet landade på 7 051 965 kronor. Med tanke på att vinnaren i Kungälv endast lämnat in en enda rad för 25 kronor, kan man verkligen tala om bra träffbild och rejäl avkastning.

Den kvinnliga vinnaren trodde inte sina öron och glädjetjut utbröt när Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör, Pierre Jonsson, fick kontakt och kunde gratulera till miljonvinsten.

– Är det sant? Jag kan inte tro det. Det pratades nere på stan om att någon vunnit stort på Eurojackpot i Kungälv. Men inte trodde jag att det var min rad. Det här är helt sjukt. Jag kan inte fatta att det här händer mig.

”Morsan det händer inte”

– Jag brukar förnya min Eurojackpotrad varje vecka och drömmen har hela tiden varit att någon gång vinna en miljonvinst. Jag har sagt till mina äldre barn att när det blir en storvinst ska de få en miljon var. Men de har hela tiden sagt att, ”morsan det där kommer inte hända”.

– Men nu har min dröm gått i uppfyllelse och jag kan bidra till deras ekonomiska framtid. Det känns magiskt och helt fantastiskt på samma gång. Vilken jädra grej det här blir att berätta.

Fest hos spelombudet

Även hos spelombudet, Hemmakväll på Gymnasiegatan, var stämningen på topp. Pernilla Zetterman och hennes bröder, Magnus och Christian som driver butiken, laddade för att fira den historiska vinsten med sina kunder.

– Det här är så galet kul! Känslan är helt fantastisk och det skulle vara så roligt om en stamkund kom in och berättade att man vunnit. Men ännu har ingen varit inne hos oss. Vi är i alla fall redo med ballonger och tårtan är på väg.

– Känslan är att det kan vara en kund som inte rättat sitt spel. Det har hänt en gång tidigare på just Eurojackpot, även om vinsten var strax under miljonen. Den här vinsten är i fall den största vi haft i butiken och det ska så klart firas, lovar Pernilla.

Eurojackpotvinsten är den första, med miljonvärde, i Kungälv på Svenska Spel Turs produkter för året. Men tittar man totalt på miljonvinster i Bohuslän, så är detta den sjätte hittills i år.