Jokervinst på 10 miljoner till Heby – ”jag måste sätta mig ner”

2024-05-06: Lördagens dragning gav en miljonvinst på Joker till man i Heby. 10 spelade kronor gav mannen, som är i 40-årsåldern, en vinst på 10 miljoner kronor. Vinsten ska bland annat gå till resor.

Efter lördagens Lottodragning stod det klart att tre nya miljonvinster kunde delas ut. En rad spelad i Heby gav en Jokervinst i mångmiljonklassen.

–  Du måste skämta med mig? Det kan inte vara sant. Nu måste jag sätta mig ner, utbrister mannen som lagt spelet.

När mannen, som är i 40-årsåldern, får vinstbeskedet har han precis avslutat sitt arbetspass och har således inte hunnit rätta sitt spel.

–  Jag har spelat samma rader på Lotto i flera år och aldrig vunnit något stort. Men vilken grej! Nu kommer hela livet förändras, säger mannen glatt.

Spelet på 10 kronor blev under kvällen värt 10 miljoner kronor när sju rätt prickades in på Lottos tilläggsspel Joker.

–  Vinsten betyder jättemycket, men jag har svårt att sätta ord på mina känslor just nu. Jag måste landa i detta nu och ringa min sambo och berätta nyheten, säger mannen. Vi kommer nog göra någon resa för vinstpengarna i alla fall, mer än så kan jag inte svara på just nu.

Nu väntar ett bankmöte i samband med vinstutbetalningen.

–  Det är förstås livsomvälvande att få ett besked likt detta. Vinstpengarna kommer att betalas ut via ett bankmöte där vinnaren får ekonomisk och juridisk rådgivning. Det är viktigt för oss att våra nyblivna mångmiljonärer får landa så tryggt som möjligt i den nya tillvaron som kommer med vinsten, säger Emmy Altemyr, kommunikatör på Svenska Spel Tur.

Den vinnande raden spelades online.