Så gör du dina egna princessbakelser

Carro bjuder på ett smidigt 3-lika-recept för att du lätt ska kunna göra en tårtbotten i långpanna. Efter det får du två olika recept på bakelser. Karin pysslar med lera för att skapa egna fat.

Tårtbotten i långpanna efter 3-lika

Värm ugnen till 175 grader. Ställ 3 lika stora glas på bänken. Häll i ingredienserna enligt följande:

  • Glas 1: Knäck i 3 ägg
  • Glas 2: Häll i socker upp till samma nivå som äggen i glas 1.
  • Glas 3: Häll i hälften vetemjöl och hälften potatismjöl till samma nivå som de andra fyllda glasen. Addera 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker och 1 tsk salt.
  • 1 msk neutral olja
  1. Vispa ägg och socker på medelhastighet i minst 5 min tills smeten är vit och fluffig.
  2. Blanda sikta ner alla torra ingredienser plus oljan i bunken och vänd om med stora luftiga tag så att smeten behåller sin fluffiga konsistens.
  3. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och grädda tills den höjt sig fint och släppt plåtens kanter, ca 12–15 min. Låt svalna en stund på bänken. Vänd sen uppochner på ett galler och låt svalna helt under kökshandduk.

Miniprincessbakelse

  • Tårtbotten
  • Grädde
  • Vaniljkräm
  • Hallonsylt
  • Marsipanlock
  1. Stansa ut rundlar av tårtbotten med hjälp av ett litet glas
  2. Fyll en spritspåse med vispad grädde och en med vaniljkräm. Spritsa ut vaniljkräm på första bottnarna. Lägg på ett till lager tårtbotten och bred ut ett tunt lager hallonsylt. Spritsa på ett tjockt lager grädde. Bred ut ett tunt lager grädde runtom hela bakelsen.
  3. Stansa ut rundlar av marsipanen som är ca dubbelt så stora som tårtbottnarna. Lägg marsipanen över en bakelse i taget och forma försiktigt så att det blir en slät kupol utan veck. Pudra lite florsocker på marsipanen för att underlätta formningen. Avsluta med att skära av överflödiga kanter med ett litet glas som du ställer upp-och-ner över bakelsen. Pudra över florsocker! Dekorera eventuellt med en liten marsipanros.

Ballerinaprinsessor

  • Tårtbotten
  • Grädde
  • Vaniljkräm
  • Hallonsylt
  • Florsocker
  • Marsipanlock
  1. Stansa ut rundlar av tårtbotten med hjälp av ett litet glas.
  2. Fyll en spritspåse med vispad grädde och en med vaniljkräm. Spritsa ut vaniljkräm på första bottnarna. Lägg på ett till lager tårtbotten och spritsa på ett lager grädde.
  3. Stansa ut lock av marsipanen, lika stora som bottnarna. Stansa även ut ett litet hål i mitten på varje lock med hjälp av en tyll eller liknande. Lägg på locken på varje bakelse och f yll hålet med grädde. Pudra över florsocker.
Fler filmklipp